Kinesitherapeuten Bewegingsconsulenten Endermologen

↑ Return to Therapie

CVS – Fibromyalgie – Spasmofilie

Langdurige moeheid en/of aanhoudende pijn komen steeds vaker voor als primaire klachten. Een eenduidige oorzaak is nog niet gevonden en een juiste diagnose laat vaak lang op zich wachten.

Wij proberen dan ook zo snel mogelijk te starten met een aangepast revalidatieprogramma om deconditionering en sociale vereenzaming te voorkomen.

BEHANDELING

In een eerste fase zullen we de functionele status van onze patiënt objectiveren. We nemen uitgebreid de tijd voor een grondig intakegesprek, klinisch onderzoek, enzovoort. Zo krijgen we een duidelijk beeld van alle provocerende factoren (klachten uitlokkend) en reducerende factoren (klachten verminderend).

Geleidelijk aan leren we de patiënt om opnieuw op een veilige manier te bewegen en zoeken we alternatieve veilige houdingen en bewegingen waardoor de patiënt kan blijven functioneren zonder al te veel pijn of ongemak.

Voor iedere patiënt wordt een individueel schema opgesteld met rekoefeningen, versterkende oefeningen, conditionele training, enzovoort. Uiteraard wordt rekening gehouden met de mogelijkheden en beperkingen van iedere patiënt.

Daarnaast is er nog ruimte voor relaxatie, ergonomisch advies, slaaphygiëne en herintegratie.

Ons pro-actief beleid vraagt een hoge participatie van onze patiënten, binnen de grenzen van hun mogelijkheden. Bovendien hechten we veel belang aan een interdisciplinaire samenwerking met de behandelende arts, psycholoog, …

 

Het aangeven van een klacht is altijd een vraag om hulp en het is zinnig om daar snel een gepast antwoord op te geven.